Pszenica oz RGT Kilimanjaro 25 kg

files/fotob/product-1237.jpg.
Pszenica oz RGT Kilimanjaro 25 kg

Pszenica oz RGT Kilimanjaro 25 kg - Opis produktu

Kilimanjaro to aktualnie jedna z najwyżej plonujących odmian pszenicy ozimej dostępnych na naszym rynku. Jest także bardzo wysoko oceniana pod kątem zimotrwałości – nota 4 klasyfikuje ją w czołówce odmian wywodzących się spoza rodzimej hodowli, więc może być uprawiana w całym kraju. Doskonale sprawdza się w przypadku siewów opóźnionych, po burakach lub kukurydzy. Odmiana Kilimanjaro sklasyfikowana została w grupie A pszenic jakościowych o bardzo wysokich parametrach wypiekowych. Wyróżnia się w szczególności liczbą opadania, która została oceniona na maksymalne 9 pkt. Nawet w przypadku niekorzystnej pogody i przedłużającego zbioru odmiana nie reaguje radykalnym spadkiem tego parametru. Kilimanjaro nie ma też skłonności do porastania w kłosie i wyróżnia się bardzo wysoką odpornością na większość patogenów chorobotwórczych. Średnią odporność wykazuje jedynie na mączniaka prawdziwego, przeciwko któremu rośliny chronić należy bardziej intensywnie.

Pszenica oz RGT Kilimanjaro 25 kg - Parametry

Hodowca
R.A.G.T. Semences Sp. z o.o.
Odmiana nasion
RGT Kilimanjaro
Gatunek nasion
Pszenica ozima
Wymagania stanowiskowe
średnie do wyższych
Odporność na wyleganie
bardzo wysoka
MTN
45 g
Wysokość roślin
87 cm
Wczesny termin siewu
260-290
Optymalny termin siewu
290-320
Opóźniony termin siewu
320-380
Krzewienie
bardzo wysokie
Typ odmiany
grupa jakościowa A
Zaprawa
Premis Plus
Kierunek użytkowania
pszenica konsumpcujna
Pliki do pobrania
Pszenica Kilimanjaro (613.60 KB)
Format: pdf
Inne z kategorii
Pszenica oz. LG Keramik 1000 kg
Numer produktu: 16640
Pszenica oz. LG Keramik 500 kg
Numer produktu: 16641
Pszenica oz. LG Keramik 25 kg
Numer produktu: 16642
Pszenica oz RGT Kilimanjaro 1000 kg
Numer produktu: 10413
Pszenica oz RGT Kilimanjaro 500 kg
Numer produktu: 10414
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Ok