■ Nitro Pro_1 kg
Nitro Pro_1 kg Cena dostępna u doradcy Agrii lub w sklepie stacjonarnym |
Nitro Pro_1 kg Cena dostępna u doradcy Agrii lub w sklepie stacjonarnym |
Nitro Pro_1 kg - Opis produktu
Nitro Pro
Gesturi Sp. z o. o.
Nitro Pro to innowacyjny nawozowy produkt mikrobiologiczny, będący połączeniem dwóch szczepów bakterii azotowych: Methylobacterium extorquens oraz Azotobacter vinelandii, które wspólnie stymulują wzrost i rozwój roślin, jednocześnie zwiększając dostępność azotu i innych składników pokarmowych z powietrza i gleby. Zawarte w preparacie bakterie wiążą azot atmosferyczny, udostępniając go roślinom, co pozwala na ograniczenie nawożenia mineralnego nawet o 30 kg azotu w przeliczeniu na czysty składnik. Bakterie te produkują również fitohormony, wykazują aktywność antyoksydacyjną, redukują poziom etylenu i zwiększają odporność roślin na stresy biotyczne i abiotyczne.
Stosowanie Nitro Pro wspiera intensywny rozwój systemu korzeniowego oraz części nadziemnych roślin, poprawiając ich kondycję i plonowanie w różnych typach upraw: zbożach, rzepaku, kukurydzy, ziemniakach i warzywach. Preparat działa jako naturalne uzupełnienie tradycyjnego nawożenia azotowego, szczególnie w kontekście ograniczeń wynikających z dyrektywy azotanowej. Regularna aplikacja Nitro Pro pozwala na lepsze wykorzystanie zasobów glebowych, wpływając na wzrost roślin i poprawiając jakość uzyskanego plonu. Produkt nie zawiera GMO i jest bezpieczny dla środowiska.
Produkt wpisany na listę IUNG – nawozowe produkty mikrobiologiczne
Nitro Pro_1 kg - Parametry
Nitro Pro_1 kg - Dawki i terminy stosowania
Uprawa | Dawka | Zabieg |
---|---|---|
Zboża | 0,2 kg/ha | 1-2 zabiegi w okresie wegetacji, w fazie BBCH 0-24; 25-31 |
Kukurydza | 0,2 kg/ha | 1-2 zabiegi w okresie wegetacji, w fazie BBCH 0-11; 12-16 |
Ziemniak | 0,2 kg/ha | 1-2 zabiegi w okresie wegetacji, w fazie BBCH 0-24; 25-61 |
Warzywa (burak ćwikłowy, czosnek, seler, brokuł, cebula biała, kapusta, kalafior, sałata, por, rzodkiew, marchew, pietruszka, pomidor) | 0,2 kg/ha | 2-3 zabiegi w okresie wegetacji, przed siewem lub przed wysadzeniem rozsady do momentu zakrycia międzyrzędzi. |
Rzepak ozimy | 0,2kg/ha | 1-3 zabiegów w okresie wegetacji w fazach BBCH 00-16, BBCH 30-31 oraz BBCH 60-65 |
Burak cukrowy | 0,2 kg/ha | 1-2 zabiegów w okresie wegetacji w fazach: BBCH 14-19 oraz BBCH 31-35 |