Kukurydza ES Palazzo 80 tys. KORIT

files/fotob/product-2147.jpg.
Kukurydza ES Palazzo 80 tys. KORIT

Kukurydza ES Palazzo 80 tys. KORIT - Opis produktu

ES Palazzo to mieszaniec pojedynczy, zarejestrowany w Polsce jako kukurydza na ziarno z świetnymi wynikami plonowania. W badaniach rejestrowych COBORU (2007- 2008 r.) odmiana uzyskała wynik 103,4% wzorca, a w badaniach porejestrowych (2007- 2009 r.) 102%, przy wilgotności 25,4% (najniższa w grupie średnio wczesnej). Ziarno w typie „Quick Dry”, kształtem zbliżone do flint o dominacji bielma mączystego, dobrze oddaje wodę i szybko dosycha w polu lub podczas procesu suszenia. Odparowywaniu sprzyja też rozluźnienie liści okrywowych pod koniec dojrzewania. Rośliny wytwarzają długą, zaziarnioną do końca kolbę typu fix o dużym udziale ziarna (79,3%) i cienkim rdzeniu. ES Palazzo to odmiana o niskim nasileniu cechy „stay green”, którą poleca się także na kiszonkę. Wysokie, silnie ulistnienie rośliny oznaczają wysoką produktywność masy do zakiszania o wysokim udziale wysokoskrobiowego ziarna. Termin zbioru na kiszonkę jest jednak mniej elastyczny niż w przypadku odmian o silnym „stay green”.

Kukurydza ES Palazzo 80 tys. KORIT - Parametry

Hodowca
Lidea
Przeznaczenie
ziarno
Odmiana nasion
ES Palazzo
Zaprawa
Redigo M + Korit
FAO ziarno
230-240
FAO kiszonka
240
Wymagania stanowiskowe
średnie
Tolerancja na opóźnienie siewu
średnia
Odporność na wyleganie
wysoka
Zalecana obsada (ziaren/ha) gleby lekkie
90 tys
Zalecana obsada (ziaren/ha) gleby ciężkie
95 tys
Wczesny wigor
wysoki
Typ odmiany
mieszaniec pojedyńczy
Zaprawa
Maxim + Korit
Typ ziarna
flint/flint/dent Quick Dry
Pliki do pobrania
Kukurydza Palazzo (913.25 KB)
Format: pdf
Inne z kategorii
Kukurydza ES Inventive BB
Numer produktu: 14067
Kukurydza Codikart 80 tys.
Numer produktu: 9846
Kukurydza Sharxx 80 tys.
Numer produktu: 10562
Kukurydza MAS 25.F 80 tys
Numer produktu: 13018
Kukurydza Talentro 80 tys.
Numer produktu: 13024
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Ok