Piastun 250 SC/5L

Nowość
files/fotob/product-4261.jpg.
Piastun 250 SC/5L

Piastun 250 SC/5L - Opis produktu

Piastun 250 SC jest fungicydem, koncentratem w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą (SC), o działaniu wgłębnym i układowym, do stosowania głównie zapobiegawczego w zwalczaniu chorób powodowanych przez grzyby i organizmy grzybopodobne.

Piastun 250 SC/5L - Parametry

Substancja aktywna
azoksystrobina 250 g
Nazwa ADR
Materiał zagrażający środowisku, ciekły I.N.O. (Azoksystrobina)

Piastun 250 SC/5L - Dawki i terminy stosowania

UprawaZalecana dawkaTermin stosowaniaRekomendowana ilość wodyLiczba aplikacji
Żyto ozime 0,8 l /ha głównie zapobiegawczo lub natychmiast po zaobserwowaniu pierwszych objawów chorób, od początku fazy strzelania w źdźbło do końca fazy kłoszenia (BBCH 30-59) 200 - 300L 1
Rzepak ozimy 0,8 l /ha zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów chorób, w fazie kwitnienia rzepaku (BBCH 60-69) 200 - 300L  1
Cebula, czosnek, szalotka 0,8 l /ha zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 4 liścia do końca fazy wykształcania cebul na zbiór (widoczne usychanie szczytu cebuli) (BBCH 14-48) 200 - 700L  3
Fasola szparagowa 0,8 l /ha stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od początku fazy kwitnienia do fazy rozwoju strąków (20% strąków osiąga typową długość) (BBCH 60-72)  500 - 800L   2
Groch na zielone nasiona 0,8 l /ha zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od początku rozwoju kwiatostanu do końca fazy kwitnienia (BBCH 51-69).  200 - 700L   2
Kapusta głowiasta, kapusta pekińska (do długotrwałego przechowywania), kalafior 0,8 l /ha stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 6. liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (główki osiągają typową wielkość i kształt) (BBCH 16-49).   200 - 700L 
Marchew 0,8 l /ha stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, fazy 6. liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (korzeń osiąga typową wielkość i kształt) (BBCH 16-49)  200 - 700L    3
Sałata (w uprawie polowej) 0,8 l /ha stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy początku rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (główka osiąga typową wielkość i kształt) (BBCH 41-49) 300 - 1200L  2
Pomidor (w uprawie polowej) 0,8 l /ha  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy początek rozwoju pędów bocznych do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (owoce osiągają pełną dojrzałość) (BBCH 21-89) 400 - 1200L  3
 Por 0,8 l /ha  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 6. liścia do końca fazy wzrostu pora (BBCH 16-48) 200 - 1000L   2
 Seler korzeniowy 0,8 l /ha  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 6 liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (korzeń osiąga typową wielkość i kształt) (BBCH 16-49) 200 - 700L  2
Papryka (w uprawie pod osłonami – szklarnie)  dla jednorazowego zastosowania: 0,1% (100 ml środka w 100 litrach wody)  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 6 liścia do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (owoce osiągają pełną dojrzałość) (BBCH 16-89)  40 - 150L   2
Sałata (w uprawie pod osłonami) dla jednorazowego zastosowania: 0,1% (100 ml środka w 100 litrach wody)  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 4 liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (główka osiąga typową wielkość i kształt) (BBCH 14-49).   30 - 120L    2
 Ziemniak  3L /ha stosować do opryskiwania pasowego gleby w trakcie wiosennego wysadzania bulw (BBCH 00) 300 - 400L
0,5 l /ha  stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od początku fazy rozwoju kwiatostanów do fazy dojrzewania owoców i nasion (jagody pierwszego owocostanu brązowieją) (BBCH 51-85). 300 - 400L  4




STOSOWANIE ŚRODKA OCHRONY ROŚLIN W UPRAWACH I ZASTOSOWANIACH MAŁOOBSZAROWYCH

UprawaZalecana dawkaTermin stosowaniaRekomendowana ilość wodyLiczba aplikacji
Chmiel 1,6 l /ha zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od zakończenia fazy rozwoju kwiatostanów (BBCH 55). 1000 - 4000L 2
Cebula, czosnek, szalotka 0,8 l /ha zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 4 liścia do końca fazy wykształcania cebul na zbiór (widoczne usychanie szczytu cebuli) (BBCH 14-48). 200 - 700L  3
Fasola szparagowa 0,8 l /ha stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od początku fazy kwitnienia do fazy rozwoju strąków (20% strąków osiąga typową długość) (BBCH 60-72)  150 - 800L   2
Kapusta głowiasta, kapusta pekińska (do długotrwałego przechowywania), kalafior 0,8 l /ha stosować zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 6. liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (główki osiągają typową wielkość i kształt) (BBCH 16-49).   200 - 700L 
Sałata (w uprawie polowej i pod osłonami) 0,8 l /ha zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 4 liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (główka osiąga typową wielkość i kształt) (BBCH 14-49) uprawy polowe: 300-1200L                                uprawy pod osłonami:        30-120L  2
Pomidor (w uprawie polowej) 0,8 l /ha  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy początek rozwoju pędów bocznych do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (owoce osiągają pełną dojrzałość) (BBCH 21-89) 400 - 1200L  3
 Por 0,8 l /ha  zapobiegawczo lub natychmiast po wystąpieniu pierwszych objawów choroby, od fazy 6. liścia do końca fazy wzrostu pora (BBCH 16-48) 200 - 1000L   2
Pliki do pobrania
Piastun 250 SC_ulotka PROF.pdf (1.11 MB)
Format: pdf
Piastun 250 SC_etykieta PROF.pdf (582.56 KB)
Format: pdf
Inne z kategorii
Helicur 250 EW/1L
Numer produktu: 8330
Helicur 250 EW/10L
Numer produktu: 8331
Helicur 250 EW/5L
Numer produktu: 13241
Conatra 60EC/5L
Numer produktu: 13733
Airone SC/5L
Numer produktu: 13737
ZARZĄDZAJ PLIKAMI COOKIE
Szanujemy Twoją prywatność. Możesz zmienić ustawienia cookies lub zaakceptować je wszystkie. W dowolnym momencie możesz dokonać zmiany swoich ustawień.

Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług.

Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

Więcej

Tego typu pliki cookies umożliwiają stronie internetowej zapamiętanie wprowadzonych przez Ciebie ustawień oraz personalizację określonych funkcjonalności czy prezentowanych treści.

Dzięki tym plikom cookies możemy zapewnić Ci większy komfort korzystania z funkcjonalności naszej strony poprzez dopasowanie jej do Twoich indywidualnych preferencji. Wyrażenie zgody na funkcjonalne i personalizacyjne pliki cookies gwarantuje dostępność większej ilości funkcji na stronie.

Więcej

Analityczne pliki cookies pomagają nam rozwijać się i dostosowywać do Twoich potrzeb.

Cookies analityczne pozwalają na uzyskanie informacji w zakresie wykorzystywania witryny internetowej, miejsca oraz częstotliwości, z jaką odwiedzane są nasze serwisy www. Dane pozwalają nam na ocenę naszych serwisów internetowych pod względem ich popularności wśród użytkowników. Zgromadzone informacje są przetwarzane w formie zanonimizowanej. Wyrażenie zgody na analityczne pliki cookies gwarantuje dostępność wszystkich funkcjonalności.

Więcej

Dzięki reklamowym plikom cookies prezentujemy Ci najciekawsze informacje i aktualności na stronach naszych partnerów.

Promocyjne pliki cookies służą do prezentowania Ci naszych komunikatów na podstawie analizy Twoich upodobań oraz Twoich zwyczajów dotyczących przeglądanej witryny internetowej. Treści promocyjne mogą pojawić się na stronach podmiotów trzecich lub firm będących naszymi partnerami oraz innych dostawców usług. Firmy te działają w charakterze pośredników prezentujących nasze treści w postaci wiadomości, ofert, komunikatów mediów społecznościowych.

Więcej